Aktualno Županija

Načelnik Kamanja s razglasa crkve saznao da će im sportsku dvoranu graditi privatni investitor, pa pitao Jelića “tko je ovdje lud”?

Nakon što je na razglasu crkve u propovijedi čuo da počinje gradnja dugo željene sportske dvorane u Kamanju, načelnik ove Općine Damir Mateljan je županu Damiru Jeliću uputio otvoreno pismo pitajući ga “tko je ovdje lud”?

Kako piše SDP-ovac, “način na koji jesaznao za (možebitnu) investiciju Karlovačke županije u Općinu Kamanje, nešto je najbizarnije što mu se dogodilo političkoj karijeri”.

Vrh vrhova

Ne idem na nedjeljne mise, ali crkva mi je uz samu kuću a ima i vanjski razglas pa kad imam volju…čujem, a ono što sam čuo danas vrh je vrhova ! U jednom je trenutku mise nas domaći župnik objavio nazočnim vjernicima da će županija zajedno s “lokalnim biznismenom iz Beča” graditi školsku sportsku dvoranu u Kamanju.

Damir Mateljan
Poštovani gospodine županu vjerujem da imate sve kontakte od naše općine, mailove, adresu brojeve telefona i mobitela. Vjerujem (ukoliko to sami niste upamtili) da Vas je vaša zamjenica zadužena za školstvo izvijestila o planovima razvoja općine Kamanje vezanih uz školstvo koji još od 2007. g predviđaju gradnju ŠSD u Kamanju na način na koji je i dosad bila praksa i u ovoj županiji ,a to je da dio (projektnu dokumentaciju) financira lokalna samouprava a gradnju država (monistarstvo) i županija . Od 2007. godine Općina Kamanje u svom proračunu predviđa sredstva za projektu dokumentaciju ali nažalost zbog nedostatka svog udjela, sredstava, ni ministarstvo ni županija nisu nikada od 2007. godine, pokazali interes.

“Provincijski diktator”

Ovakav način komunikacije te obmanjivanje dobronamjerne javnosti općine Kamanje ne sluzi na čast ni županu ni župniku! Ukoliko su Vama župane legitimniji zastupnici interesa žitelja općine Kamanje “poduzetnici iz Beča” nego legitimno izabrano vodstvo općine, onda vi niste ni župan ni župnik već obični, mali, provincijski diktator! No…ukoliko imate želju i sagraditi ŠSD u Kamanju, vjerujte i uz vaše preuzvišeno ignoriranje, Općina vam neće stajati na putu…samo naprijed..čekamo 14 godina, čekati ćemo još i ovih 2,5 godina do lokalnih izbora , piše Mateljan Jeliću.

No priča je ubrzo dobila i svoj nastavak, te se saznalo i tko je misteriozni poduzetnik. Radi se, naime, o Stefanu Kolencu koji pak tvrdi da je Mateljan znao za plan investiranja u gradnju dvorane, te da su ga prošlog petka čekali da mu prezentiraju ideju projekta dvorane koju je župan načelno podržao. Do sastanka je došlo nakon 3 sata, budući se načelnik na prvotni dogovoreni termin nije pojavio. Načelnik je odlučio podržati inicijativu, ali je ne želi potpisati, tvrdi Kolenc.

Jelić: Uvijek na usluzi

Nakon ove prepiske, konačno smo dobili i odgovor župana Damira Jelića.

– Desetak godina bezuspješno Karlovačka županija i Općina Kamanje grade školsku dvoranu, a na održanom kolegiju župana u Općini Kamanje načelnik nije uopće spomenuo taj projekt među referentnim točkama Općine. Meni se osobno obratio ugledni biznismen i donator iz Beča g. Stjepan Kolenc s idejom gradnje dvorane. Gospodin Kolenc sa svojim prijateljima i poznanicima izražava želju da i materijalno sudjeluju u tom projektu, kaže Jelić te dodaje da se složio s tim i investitore uputio na Mateljana i žitelje kako bi opravdali potrebitost projekta.

– Kolenc i inicijativni odbor prihvaćaju ideju za sastanak s načelnikom i obavještavaju žitelje općine Kamanje. Osim spomenute usmene komunikacije nikakva pisana korespodencija po tom pitanju ne postoji. Karlovačka županija će i dalje biti na usluzi svim žiteljima naše županije pa tako i svim Kamanjčankama i Kamanjčanima, zaključio je Jelić. (KAportal)