Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje grada Ogulina za stvaralački rad Kuglačkom klubu Željezničar – branitelj Ogulin povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta Grada Ogulina

KK željezničar pirznanje ist

 

Kuglački klub Zeljezničar – branitelj Ogulin najstariji je kuglački klub u Gradu Ogulinu. Osnovan je 1948. godine od strane djelatnika željezničkog čvora Ogulin i svojim radom već 70 godina promiče kuglanje i sport Grada. Prema kazivanju Mije Domitrovića, jednog od najstarijih i najpopularnijih ogulinskih kuglača, igralo se tada na “Porubičevoj kuglani”, a najpoznatiji kuglači bili su Nikola Basić, Nikola Šušnjar, Ivan Mažar, Ivan Bobinac, Ivan Kramarić.

Domovinski rat klubu donosi kratak prekid djelovanja uslijed kojeg svi članovi odlaze u redove Hrvatske vojske i Policije. No, odmah nakon prestanka ratnih sukoba klub nastavlja s djelovanjem i natjecanjima a 1996. godine mijenjaju ime u Željezničar – branitelj.

Kroz klub su prošle brojne generacije radnika zeljezničara, natječući se u raznim ligama. Danas, ovaj klub, svojim radom, zalaganjem i entuzijazmom izaziva divljenie i ponos svih djelatnika Hrvatskih željeznica jer su jedan od rijetkih sportskih klubova koji se usprkos svim nedaćama koje su zahvatile hrvatski sport, uspio održati na sportskoj sceni punih 70 godina.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Epidemija bukti u Češkoj, premijer upozorava: ‘Bolnice su nam na rubu potpune katastrofe‘

OgPortal

Milanović najpopularniji političar, Plenković odmah iza, nakon dugo vremena čelnik SDP-a je treći

OgPortal

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal