Aktualno OG sada Ogulin

Načelnik Plaškog i zamjenik ogulinskog gradonačelnika na sastanku u Rijeci

U organizaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci održan je sastanak između predstavnika Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i predstavnika srba sa područja Karlovačke županije. Delegaciju iz Vojvodine činili su Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama, Ognjen Bijelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Srbe Karlovačke županije predstavljali su zamjenik župana Mirko Martinović, načelnici općina Plaški i Krnjak sa zamjenicima i zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Neven Ivošević.
Na sastanku se je razgovaralo o oblicima pomoći pokrajinske Vlade Vojovodina područjima naseljenim manjinskim stanovništvom u poljima poljoprivrede, sporta, kulture i vjere.
Dogovoren o je da će se suradnja nastaviti i poboljšati i da će predstavnici pokrajinske Vlade Vojovodina obići područja Plaškog, Vojnića, Krnjaka i Ogulina.