Aktualno Županija

Natječaj u Zelenilu još u tijeku, a troškove objavljivanja snosi tvrtka

Nadzorni odbor društva na svojoj sjednici će otvoriti i razmotriti prijave, a sjednicu saziva predsjednik NO. U ovom trenutku još uvijek je u tijeku natječaj za imenovanje direktora pa iz tog razloga nismo u mogućnosti dostaviti informacije o bilo kojoj radnji temeljem raspisanog natječaja.

Dio je to odgovora koje je jučer gradonačelnik Damir Mandić poslao Nikoli Badovincu (i medijima), odgovarajući na njegova pitanja iz dvaju upita o natječaju za izbor direktora gradske tvrtke Zelenilo.

Badovinac ga je, podsjetimo, pitao i je li točno da će novi direktor Tomislav Vukelić na poslu biti u ponedjeljak, no iako mu Mandić nije odgovorio, to se neće dogoditi jer u ponedjeljak slijede razgovori članova Nadzornog odbora s prijavljenim kandidatima. Koliko je prijava stiglo, KAportalu Zelenilo još nije odgovorilo.

Inače, tvrtka će, po gradonačelnikovu odgovoru Badovincu, platiti troškove objavljivanja prvog natječaja za izbor i imenovanje direktora 6. rujna, kao i njegova poništenja i objave drugog, od 13. rujna, ukupno 10.937 kuna.

Ponovio je Mandić ono što je rekao i KAportalu: da je prvi natječaj poništen jer je bio raspisan po staroj Izjavi o osnivanju trgovačkog društva, odnosno, u njemu nisu bili navedeni uvjeti koje propisuje važeća Izjava. (KAportal.hr)