Aktualno Županija

Karlovačko Veleučilište s partnerima osposobit će 48 nezaposlenih za pisanje EU projekata i poduzetništvo

Nezaposleni iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, njih 48, doći će do novih, traženih zanimanja i zvanja tehnolog poduzetnik i suradnik na izradi i provedbi EU projekata zahvaljujući projektu Veleučilišta Karlovac i partnera Novim vještinama do zaposlenja.

Vrijedan je 927.959 kuna, financiran iz Europskog socijalnog fonda, započet u svibnju i do studenog iduće godine stvorit će dva inovativna programa obrazovanja odraslih, te za njih osposobiti 48 nezaposlenih.

– Ta dva programa cjeloživotnog učenja su jedna od aktivnosti koje se provode na ovom projektu. Osnovali smo radnu skupinu za izradu tih programa, a osim edukacija, naši polaznici će imati prilike osnažiti svoje socijalne, društvene  i stručne sposobnosti koje su im potrebne za aktivno uključivanje na tržište rada. Također, bit će osnovani i klubovi za zapošljavanje gdje će se oni moći družiti, prenositi svoja znanja i iskustva jedni drugima jer svha svega je da mogu aktivno tražiti posao, kazala je koordinatorica projekta Marijana Blažić.

S Veleučilištem projekt provodi Područni ured Zavoda za zapošljavanje u Karlovcu i karlovačko Zvono uz Kupu, te Pučko otvoreno učilište Kutina, Razvojna agencija Mrav i LAG Moslavina, namijenjen je nezaposlenima iz obje županije i u obje županije će i biti provođen. Promotivne radionice za nezaposlene u Karlovačkoj županiji bit će ovaj četvrtak i petak od 10 sati u Turističko-ugostiteljskoj školi u Karlovcu, 2. listopada u Zavodu za zapošljavanje u Ozlju, a 4. listopada u Domu zdravlja Ozalj.

– Nakon toga će Područni ured HZZO-a u Karlovcu provesti testiranje zainteresiranih i planiramo početkom siječnja krenuti s programima osposobljavanja, najavila je Blažić.(KAportal)