Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen Svjetski dan turizma

Međunarodna proslava Svjetskog dana turizma održana je 27. rujna.  Obilježavanju Svjetskog dana turizma ove godine se priključio i Ogulin, u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, a u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Ogulin i Sabinom Gvozdić, vlasnicom obrta za vođenje i pripovijedanje Živa riječ.

Tako su sinoć zainteresirani građani u učenici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana,  mogli nazočiti predavanju na temu “Što znači biti turistički vodič?” Predavanje je održano u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a nakon njega je organiziran besplatan razgled grada, to jest vođena tura.

Sabina Gvozdić je licencirani turistički vodič, a pruža i usluge pripovijedanja za male i velike niz godina. Na radionicama pripovijedanja koji je vodila Jasna Held, 2012. i 2013. godine otkriva kako je pripovijedanje upravo posao kojim se želi baviti te se dalje razvija prema uputama mentorice. Iznimno uspješno sjedinjuje umijeće pripovijedanja s edukacijom za turističkog vodiča, iz čega i nastaje obrt koji vodi, Živa riječ.