Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – svježe

Već od subote na kopnu bit će ponovno svježije i oblačnije. Kiša će tijekom vikenda vjerojatno malo kome smetati, i to samo nakratko, uglavnom u gorju, ali će aktivnosti na otvorenome nekima možda remetiti povremeno umjeren i jak sjeveroistočnjak, osobito u subotu.

Subota, dakle, djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčana, te vjetrovita i danju u većini krajeva svježa. U prvom dijelu dana uz promjenjivu naoblaku u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice može pasti i malo kiše, ponajprije u središnjim predjelima. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 4 do 9, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 25 °C, ponegdje i do 27 °C. Slično vrijeme bit će i u nedjelju.

Odviše toplo i stabilno neće biti ni u prvom dijelu sljedećega tjedna. I na Jadranu će sljedećih dana biti većinom više oblaka nego u četvrtak i petak, ali uz uglavnom suho vrijeme. Osjećaj svježine, uz ponovni pada temperature, pojačavat će tijekom vikenda ponovno jaka, gdjekad i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak se ponovno pojačati.