Aktualno OG sada Ogulin

133 godine Obrtničke i tehničke škole

Obrtnička i tehnička škola Ogulin ima 133 godine dugu tradiciju poučavanja i odgajanja mladih ljudi u strukovnim zanimanjima. Najstarija su strukovna škola na području Karlovačke županije i šire.
Obrazovali su učenike u zanimanjima urar, limar, opančar, bravar, tiskar, postolar, trgovac, soboslikar, dimnjačar, mesar, pekar itd. od davne 1885. godine
Danas obrazujemo učenike u zanimanjima elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za željeznički promet, automehaničar, strojobravar, vodoinstalater, stolar i frizer. Škola je nekad, kao i danas, predstavljala i predstavlja okosnicu strukovnog obrazovanja u gradu Ogulinu, ali i šire.
Najveće bogatstvo su im učenici i nastavnici. Ulažu u njihovo znanje i napredovanje. Nastoje osigurati kvalitetu učenja i poučavanja kako bi naši učenici stekli temeljne i strukovne kompetencije za dobivanje kvalifikacija potrebnih tržištu rada, za daljnje obrazovanje te cjeloživotno učenje.
Povodom proslave 133 obljetnice postojanja strukovnog školstva u Ogulinu posjetili su ih brojni gosti – predstavnici Grada, ravnatelji škola, te predstavnici drugih važnih institucija na području Grada Ogulina s kojima imaju odličnu suradnju.
Ovom prigodom žele istaknuti učenike odlikaše koji su ovom prilikom nagrađeni za svoj uspjeh, a to su: Danijel Ceranić, Dominik Domitrović, Luka Grdešić, Mateo Grdić i Mateo  Jurković, Marko Luketić, Leo Kučan, Viktoria Brozović, Dario Krevelj, Josip Lešić, Maja Vignjević, Ivan Brletić, Luka Turković, Martin Moguš, David Kosanović i Natalija Rendulić.
Ne zaboravljaju ni djelatnike koji svojim višegodišnjim radom u školi pridonose kvaliteti rada, te su i oni prigodno nagrađeni: Maja Šajn (10 godina), Tomislav Rendulić (15 godina), Gordana Vine (15 godina), Valentina Ceranić (20 godina), Milan Žlimen (20 godina), Zvonko Galić (20 godina), Zrinka Ceranić-Jurković (20 godina) i Ivan Puškarić (40 godina).
Kao i svake godine, osmišljen je prigodni kulturni program: recitacije, izvedbe na harmonikama i dangubici i vokalne izvedbe učenika.