Aktualno Županija

Karlovačka županija s više od pet milijuna kuna sufinancira projekte gradova i općina – pogledajte tko je koliko dobio

foto ilustracija

Karlovačka županija iz svog je Razvojnog fonda izdvojila više od pet milijuna kuna za sufinanciranje projekata gradova i općina.

Najviše novca, po 405 tisuća kuna idu u Generalski Stol, Rakovicu, Barilović i Lasinju dok će se ostali za svoje infrastrukturne i druge projekte morati “pokriti” s dotacijama od 90 do 360 tisuća kuna.

Tako će Generalski Stol lakše realizirati “uređenje prostora za održavanje javnih manifestacija, Rakovica projekt posvećen poznatom mještaninu, seljačkom tribunu Petru Vrdoljaku, Barilović opremanje turističke zone u Donjem Velemeriću, a Lasinja gradnju cesta i nogostupa u centru mjesta.

Stari grad Slunj

Od gradova najbolje je prošao Slunj. Iz Razvojnog fonda će sa 358 tisuća kuna biti sufinancirana “Staza Frankopana slunjskih”, odnosno izrada projektne dokumentacije za obnovu Starog grada Slunja. Ogulin dobiva 270 tisuća kuna za katastarsku izmjeru, OZalj 135 tisuća kuna za uređenje pješačke staze uz rijeku Kupu, a Karlovac 180 tisuća kuna kao pomoć u velikom projektu rekonstrukcije Dječjeg vrtića u Grabriku. Najlošije je prošla Duga Resa. Njoj je, naime, namijenjeno 90 tisuća luna kako bi ostvarila projekt Zajedničkog operativnog tima zaštite i spašavanja koji provodi sa susjedima iz Republike Slovenije.

Cijelu Odluku i sredstva dodijeljena po gradovima i općinama možete pogledati OVDJE…(KAportal)