Aktualno OG sada Ogulin

Problemi sa računima za struju?

U proteklih tjedan dana potužio nam se veći broj naših sugrađana na račune i obračun potrošnje električne energije. Prigovori se uglavnom odnose na kašnjenje računa i netočne iznose očitanja brojila. Naime, naši čitatelji napominju  da iznos očitanja električnog brojila, ne odgovara stvarnom stanju. Stoga smo na Facebook profilu OGportala pozvali  čitatelje da nam se jave u slučaju da imaju takvih poteškoća, a neke od pritužbi koje smo dobili  objavljujemo u nastavku ovog članka. S obzirom da je dio čitatelja uputio primjedbe i upite Elektri, odlučili smo i mi poslati službeni upit, sa zamolbom da nam pojasne spomenute primjedbe i pruže dodatna objašnjenja o načinu obračunavanja potrošnje struje.

Evo kako ovaj problem opisuju neki od naših  čitatelja:

Računi za struju mi stigli tek jučer (03.10.2018.). Znači, kasne mjesec dana, a prošli obračun mi je bio po 28 kn …..ovdje u Elektri su mi rekli da oni ne pišu obračune već Rijeka… Tko koga tu, ja ne znam…. I na mail sam im pisala i poslala račune, ali nitko ništa..!

Kod mene je situacija ovakva; prethodno očitanje je bilo 900 kw, živim u zgradi, grijanje nam još nije bilo počelo, pa je grijalica radila 100/h. I tako “nabila” kw! No, uplatnice su došle na 134,00kn. Meni ok! Ovo očitanje bilo je krajem kolovoza i potrošnja je 400kw, a i neki period nisam boravila u stanu. Rekoh, uplatnice će biti još manje. Da bih se šokirala. Pa eto,  u razgovoru sa jednom gospođom saznajem da oni ni ne mare za ta očitanja, već uzmu neki prosjek i izbace cifru i savjetovala me da ugovorim s njima da sama dostavljam svaki mjesec očitanje. Eto, to je moja situacija.

Račun mi se nakon obračuna povećao, sa oko 150, na preko 300 kuna.  Zvala sam Elektru i kažu da mi se povećala potrošnja struje. Ja se baš i ne razumijem previše u to, ali mislim da je to malo apsurdno. Ipak je je to duplo povećanje.

Da,  ovaj mjesec mi je kasnio račun za struju i očitanje je netočno.Plaćam struju svaki mjesec redovito. Godinama očitavam struju sama i uvijek je bilo sve u redu, bez razlike.Ovaj mjesec  imam 470 kn. Plus rata! Napravila sam reklamacije i čekam odgovor. Platiti neću,  pošto nisam dužna ništa.

Tako zbore naši čitatelji. A što zbori HEP, doznat ćemo, nadamo se, uskoro.