Aktualno OG sada Ogulin

Prvi put nije bilo zainteresiranih, uskoro novi natječaj za prodaju “socijalnog”

Nakon našeg članka od 30. rujna, u kojem smo pisali o ruševnoj zgradi “socijalnog” koja i dalje stoji zapuštena, poslali smo upit suvlasnicima ove nekretnine HZZO-u i HZMO-u, u kojem smo ih pitali kakav je status ove zgrade i planira li se urediti ili prodati.

Nekoliko dana kasnije na naš mail stigli su odgovori. Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kažu:

Vezano uz nekretninu u Ogulinu, Ulica Ivane Brlić Mažuranić 1, koja je u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, suvlasnici nekretnine pokrenuli su postupak prodaje predmetne nekretnine, te je u pripremi izrada teksta javnog natječaja za prodaju predmetne nekretnine, koji će biti objavljen do sredine mjeseca listopada 2018. godine.

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kažu nam, pak,  ovako:
Zgrada u Ogulinu u ulici I. B. Mažuranić br. 1., koja se nalazi u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, bila je oglašena za prodaju, ali nije bilo zainteresiranih kupaca. Postupak prodaje vodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje koji je većinski vlasnik, a za dio koji pripada HZMO-u izdana je punomoć. S obzirom na to da prvi natječaj nije uspio, proveden je novi postupak procjene prema kojoj će uskoro biti objavljen novi natječaj za prodaju, najvjerojatnije do kraja mjeseca.

Iz svega spomenutog može se zaključiti da će zgrada ponovo biti ponuđena na prodaju, a da li će pronaći novog vlasnika i da li će se stanje na tom dijelu ulice Ivane Brlić Mažuranić popraviti, teško je reći.