Aktualno OG sada Ogulin

Stepinčeva biciklijada

U subotu u 6.00 sati ujutro članovi Biciklističkog kluba Frankopan uputili  su se autima iz Ogulina, kako bi mogli iza 8.00 sati ispred Zagrebačke katedrale, pridružiti se ovogodišnjoj Stepinčevoj biciklijadi . Nakon molitve i blagoslova uz grob blaženog Alojzija, sudionici su krenuli prema Velikoj Gorici, prema istoimenoj župi.
Ispred Velike Gorice dočekao ih je Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika sa svojim suradnicima te su  zajedno vozili do Župa bl. Alojzija Stepinca – Velika Gorica. Nakon blagoslova župnika vlč. Josipa Ružmana, koji ih je upoznao sa poviješću župe, uslijedilo je kratko druženje i okrjepa .
Nakon Velike Gorice krenuli su prema Dolini kardinala i Krašiću. Tamo ih je  dočekao načelnik Josip Petković Fajnik te je uslijedio obilazak Župne crkve Presvetoga Trojstva i Spomen doma bl. Alojzija Stepinca.
U Krašiću su susreli  nekadašnjeg ogulinskog župnog vikara vlč. Dinu Rupčića, ali i bicikliste koji u organizaciji “Kristovog stola” kreću na dvotjedno hodočašće prema Rimu.

U nedjelju, oguliinski biciklisti BK Frankopan, su dolaskom u Župu bl. Alojzija Stepinca u Kučinićima i završnim blagoslovom “vozočasnika”, kako ih je u šali nazvao fra Petar, uspješno okončali ovogodišnju  Stepinčevu biciklijadu! Iza njih su kažu: “ostala dva prekrasna dana, više od 150 odvoženih kilometara i utisci koje nećemo tako lako zaboraviti”.  

(foto/info: Facebook BK Frankopan)