Aktualno OG sada Ogulin

Problemi s prijevozom učenika

Na upit mnogih roditelja, naših čitatelja, koji su nam se požalili na prijevoz učenika u škole, upitali smo gradonačelnika Dalibora Domitrovića u čemu je problem i doznali da je on nedavno održao sastanak sa ravnateljima škola, te da je i u Uredu župana u Karlovcu upravo jučer održan sastanak na kojem se raspravljalo o prijevozu učenika. Prema njegovim riječima, na sastanku je zaključeno da je županija natječaj provela u skladu sa zakonom, te da su ispoštivani svi kriteriji. Djeca do četvrtih razreda imaju pravo na prijevoz na udaljenosti većoj od 3 kilometra, a učenici viših razreda kao i učenici srednjih škola, na udaljenosti  većoj od 5 kilometara.

No, u Ogulinu je problem nastao početkom ove školske godine, kada su  na temelju odluke Karlovačke županije, za prijevoz učenika odabrana dva koncesionara. Jedan za prijevoz učenika srednjih, a drugi za prijevoz učenika osnovnih škola. No, ta je odluka  Vlade RH, donesena ove godine,  uzrokovala niz problema.

Naime, prije je bio jedan koncesionar i vozio sve učenike, bez obzira na to imaju li na to pravo ili ne, te bez obzira jesu li učenici nižih ili viših razreda. To je, doduše, bilo protuzakonito, ali učinkovito.

Roditelji se za sve nejasnoće mogu obratiti ravnateljima škola, koje su u vlasništvu županije, a koji će koordinirati prijevoznike i županijske službe.

Gradonačelnik Domitrović uključit će se, sa svojim ovlastima, u rješavanje ovog problema.