Aktualno OG sada Ogulin

Besplatne edukacije za privrednike iz ruralnih područja!

Potrebna Vam je pomoć pri otvaranju vlastitog poslovanja? Želite naučiti kako nastupati na poslovnim sastancima , sajmovima? Ne znate kako plasirati i uspješno prodati svoj proizvod na novom tržištu? Želite pokrenuti biznis no nemate poslovni prostor za sastanke sa klijentima ? Potrebno Vam je mentorstvo za rješavanje poslovnih problema, razgovor sa drugim poduzetnicima koji prolaze slične poteškoće?

Ukoliko vam je odgovor na bilo koje od ovih pitanja potvrdan prijavite se na sudjelovanje u Projektu Akademija Poduzetništva Ogulin, jer za stjecanje novih znanja i vještina više ne morate ići u Zagreb, Karlovac ili Rijeku, sve potrebno možete besplatno dobiti u gradu Ogulinu!

U  rujnu 2018. godine započelo je provođenje projekta Akademija Poduzetništva Ogulin – APO a za koji je odobreno sufinanciranje od strane EU Fondova. Projekt provodi poduzeće PL EUROPA d.o.o., vlasnik poduzetničkog inkubatora INFORIN u Lodzi, u Poljskoj, u partnerstvu s Gradom Ogulinom.

Na području cijele Karlovačke županije djeluje 2.027 poduzetnika. Grad Ogulin drugi je grad u županiji, iza Karlovca, po brojnosti poduzetnika 181 poduzetnika koji godišnje ostvaruju 584,3 milijuna kuna prihoda i zapošljavaju 1.349 radnika.

No, zbog centralizacije institucija u velikim gradovima, ponajviše u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu, te zbog visokih cijena edukacija, poduzetnici grada Ogulina u nepovoljnom su položaju u odnosu na poduzetnike drugih gradova, teže dolaze do informacija i potrebnih usluga za razvoj svojih poslova.

Upravo iz navedenih razloga kreće projekt “Akademija Poduzetništva Ogulin – APO” kako bi svim privrednicima ogulinskoga kraja pružili besplatne potpore za osnivanje vlastitih poduzeća, te za rast i razvoj postojećih privrednika.

Projekt će se sastojati od 3 elementa:

Organiziranje sedam besplatnih stručnih edukacija na području Ogulina

Organizacija besplatnih mentorstva za poduzetnike i osobe koje to žele postati

Besplatni pristup opremljenim radnom prostoru za razvoj poslovanja.

Besplatne stručne radionice voditi će priznati i uspješni poduzetnici iz različitih grana gospodarstva. Polaznici Akademije educirati će se o trgovačkom i radnom pravu za mala i srednja poduzeća, računovodstvu i financijama, savjetovati će se o porezima, menadžmentu prodaje, razvijati će svoje poduzetničke vještine unapređenjem pregovaračkih, prezentacijskih i prodajnih vještina, kako doći do bespovratnih sredstava i kako implementirati inovativne alate u promociji poduzeća.

Osim navedenih edukacija svi predavači će ujedno biti i mentori koji će pružati savjete privrednicima ‘jedan na jedan’ i kroz provedbu projekta polaznike osposobiti da postanu što konkurentniji i inovativniji u svojem poslovanju. Privrednicima grada Ogulina kroz projekt će se također omogućiti pristup opremljenim poslovnom prostoru (coworking) na adresi Nazorova 9, u uredskom prostoru “Ćošak” koji će moći besplatno koristiti.

Projekt će se provesti s ciljem jačanja konkurentnosti i unapređenja poslovanja malih i srednjih poduzeća grada Ogulina kroz pružanje poduzetničkih potpornih usluga edukacija, mentorstva i coworking prostora u kojem će privrednici moći sklapati nova poslovna poznanstva i suradnje.

Za sve zainteresirane privrednike izrađen je newsletter koji sadrži sve informacije o projektu i novostima iz svijeta poduzetništva. Cjelokupni sadržaj istoga biti će prilagođen specifičnim potrebama privrednika sa ruralnom područja grada Ogulina.

Edukacije započinju 18.10.2018. godine s prvom edukacijaom na temu „Osnove trgovačkog prava za poduzetnike i obrtnike “.

Edukaciju će voditi odvjetnik Marko Gašević, koji je stručnjak s područja trgovačkog prava, te zakonskih pitanja s područja vođenja poduzeća u Hrvatskoj.

Tematski moduli su slijedeći :

1. Razvoj poduzetničkih vještina –  pregovaračke vještine, prezentacijske vještine i  upravljanje ljudskim resursima.
2. Računovodstvo i porezno savjetovanje.
3. Prodaja.
4. Inovativni alati u promociji poduzeća.
5. Bespovratna sredstva za razvoj poduzeća.
6. Ekologija i održivo poduzetništvo.

Na besplatne aktivnosti koje se provode putem projekta mogu se prijaviti SVI privrednici grada Ogulina i šire (obrti, d.o.o., j.d.o.o., OPG-ovi, samostalne djelatnosti) na sljedeći način: slanjem maila na: akademija.poduzetniš[email protected], pozivom na br: 099/396-2889, ili  prijavom na newsletter:
https://mailchi.mp/345728f28290/prijava-za-sudjelovanje-u-projektu.

Više informacija naći ćete na: https://www.facebook.com/apogulin

Naziv projekta:

Akademija Poduzetništva Ogulin – APO

Šifra poziva:
KK.03.1.2.05
Naziv poziva :
Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)
Naziv prijavitelja :
PL EUROPA društvo s ograničenom odgovornoš
u za usluge i trgovinu

Vrijednost projekta
647.520,00
Iznos bespovratnih sredstava :

486.295,40 (85%)
Sredstva prijavitelja ( PL EUROPA d.o.o.)
161.224,60 (15%)