Aktualno OG sada Ogulin

“Ružičasti listopad” u Ogulinu

Učenici i djelatnici ogulinske Gimnazije i strukovne škole predano rade na različitim projektima, a njihov trud je zapažen i van granica našeg grada i županije. Stoga je upravo ova škola odabrana za snimanje zajedničke fotografije u obliku vrpce, čime je na stadionu NK Ogulin, obilježen “Ružičasti listopad”. Riječ je o nacionalnoj javnozdravstvenoj kampanji namijenjenoj ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.
Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena. Zato je udruga Sve za nju odlučila pokrenuti projekt “Mama budi zdrava” namijenjen ženama mlađim od 50 godina.
Ovu hvalevrijednu kampanju, svojim dolaskom, podržale su i ambasadorica kampanje Milana Vlaović, te zamjenica gradonačelnika Grada Ogulina Ivana Salopek Šumonja.
Na kraju sve naše slušateljice podsjećamo kako je važno voditi brigu o svome zdravlju, a posebno dojki jer, nažalost, danas od raka dojke oboljevaju sve mlađe žene. (radio-ogulin.hr)