Aktualno OG sada Ogulin

U OTŠ-u obilježili Dan kruha i Dan kravate

Ovo listopadsko vrijeme, vrijeme je u kojem vrijedne ruke ubiru plodove svoga rada. To je vrijeme u godini kada slavimo trud onih  koji neumorno daju sebe da bismo mi svakodnevno bili blagoslovljeni za stolom za kojim blagujemo. Već po tradiciji 17. listopad rezervirane je za obilježavanje Svjetskog dana kruha. Manifestacija je utemeljena 1945. godine, na dan kada je UN osnovao svoju Organizaciju za hranu i poljoprivredu s ciljem da iskorijeni glad u svijetu.

Tim je povodom vjeroučiteljica Vesna Žilić Vrbanić osmislila prigodni program te, u suradnji s knjižničarkom Ivom Brajdić i učenicima, uredila prostor hola Obrtničke i tehničke škole Ogulin u kojem su se okupili svi učenici škole. Velečasni Petar Šporčić blagoslovio je kruh i plodove zemlje te se svima nazočnima obratio s nekoliko prigodnih riječi. Okupljenim učenicima i djelatnicima obratila se i ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković podsjetivši sve na važnost dobrote. Program je vodila učenica Lorena Blašković. Pjevala je učenica Nadica Mišić, a pratili su je na klavijaturama učenik Matija Mateša i na harmonici Karlo Hasan. Prigodnu poeziju čitale su učenice Sanja Paušić, Doris Prebežić i Veronika Vučić.

Ovom prigodom učenici i djelatnici OTŠ-a obilježili su i Dan kravate. Ovaj dan obilježava se inače 18. listopada svake godine, a temeljem odluke Hrvatskog sabora, od 17. listopada 2008. godine, čime je kravati iskazana posebna počast.