Aktualno OG sada Ogulin

TasteAtlas pokriva cijeli svijet, pa i ogulinsko zelje i masnicu!

TasteAtlas, atlas je hrane koji vam pomaže pronaći lokalna jela. Pokrenuo ga je  Matija Babić, osnivač portala Index.hr, a to je prvi globalni atlas hrane.

On korisnicima pronalazi lokalna, autentična jela i restorane u kojima ih se može naručiti, diljem svijeta. Trenutno na TasteAtlasu možete pronaći gotovo 10 tisuća autentičnih jela, pića i namirnica.

Funkcionira jednostavno – upišete ime države, regije, grada, jela ili pića i dobijete sve potrebne informacije o traženom, o restoranima u kojima možete kušati lokalni specijalitet. Za neka jela  nudi i recepte.

Primjerice, upišete li ‘štrukli’, ili ‘janjetina s ražnja’ osim opisa jela, odmah vam se nudi i nekoliko restorana u kojima ćete ih moći pojesti.

Upišete li Croatia, TasteaAtlas nudi popis najpoznatijih hrvatskih jela, te savjete gdje ih možete naći. Ista stvar, dakako, vrijedi za sve zemlje svijeta.
Na ovom projektu tim od 30 ljudi radio je pune tri godine, a među njima je i naša Ogulinka Maja Belančić, koja sada živi i radi u Zagrebu, koja je za OGportal izjavila:

“U TasteAtlasu pokriven je apsolutno svaki komadić svijeta, pa tako i Ogulin. Trenutno su u bazi obrađeni ogulinsko zelje i ogulinska masnica, a bit će ih još. Svakodnevno se popunjava s novim jelima i informacijama.”