Aktualno OG sada Ogulin

Energetski pregled škole Kučinići

Danas je svečano obilježen završetak energetske obnove Područne škole Kučinići. Ova škola pripada matičnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu, a energetsku obnovu financijski je pomogla Karlovačka županija s iznosom od 365 tisuća kuna (31% troškova), dok je 29% ili 339.017,58 kn financiralo  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 40% ili 461.778,30 kn Ministarstvo graditeljstva.

Projekt je sufinanciran iz Fonda za regionalni razvoj EU, a ukupna vrijednost projekta je 1.157.451,77 kuna. Radove je izvodila tvrtka Kirasić d.o.o iz Ogulina, pod stručnim nadzorom REGEA-e.

Uz ravnateljicu škole Anđelku Salopek svečanosti su nazočili  predstavnici izvođača, REGEA-e, zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, predstavnici   Karlovačke županije na čelu sa županom Damirom Jelićem, predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić i zastupnik u hrvatskom Saboru Tomislav Lipošćak.

Obišli su, u pratnji voditeljice područne škole Ivanke Kirasić, nekoliko učionica i susreli se sa učenicima, te se uvjerili u kvalitetu izvedenih radova.

Ovom prigodom izjavu za novinare dali su ravnateljica škole Anđelka Salopek i župan Damir Jelić.