Aktualno OG sada Ogulin

Održan izbor Najuzornije hrvatske seoske žene-u konkurenciji i Branka Tatalović iz Drežnice

Na središnjem zagrebačkom trgu, održan je 19. izbor Najuzornije hrvatske seoske žene, koji se održava svake godine u povodu Svjetskog dana seoske žene, 15. listopada. Titulu je ove godine ponijela Melita Vrbanek iz Karlovačke županije. Prva pratilja je Božica Perić iz Osječko baranjske županije, a druga Ljiljana Kolarec iz Vukovarsko srijemske županije.

Na Izboru je sudjelovalo 20 kandidatkinja iz 15 županija, a zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjednici Renati Bedeković iz Jakuševca, ovogodišnji domaćin natjecanja bio je Grad Zagreb.


Jedna od predstavnica karlovačke županije bila je Branka Tatalović iz Drežnice koja je nositeljica OPG-a bavi se uzgojom krava,ovaca, konja ,svinja, koza i ratarstvom a ponajviše  uzgojom krumpira. Ona obrađuje 40 h zemlje, radi sireve, zimnice, pekmeze, rakije… U skoroj budućnosti želi otvoriti seoski turizam, a završila je razne edukacije za siraricu, mljekaricu, kuharicu i informatičarku.  Svoje eko proizvode prodaje na kućnom pragu.

Čestitavši pobjednicama, gradonačelnik Bandić istaknuo je da natjecateljice sudjelovanjem na izboru za najuzorniju hrvatsku ženu, u cijeloj domovini promoviraju vrijednost i kvalitetu življenja na selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, te dodao da su na najljepši način obilježile Svjetski dan seoske žene.
Organizator ove jedinstvene manifestacije je “Udruga uzornih hrvatskih seoskih žena ”

Slijedeći, 20.jubilarni izbor održati će se u Karlovačkoj županiji.