Aktualno OG sada Ogulin

Početak rješavanja vodoopskrbe Ponikava

Na inicijativu mjesnog odbora Ponikve i zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića,u Vrbovskom je nedavno održan sastanak gradonačelnika Ogulina i Vrbovskog, Dalibora Domitrovića i Dražena Mufića, direktora gradskih tvrtki za vodoopskrbu Zdravka Paušića i Nikoline Mamula, te predsjednice MO Ponikve Mirjane Vignjević i zamjenika gradonačelnika Ogulina Nevena Ivoševića. Tema sastanka bila je vodoopskrba naselja Ponikve.

Tehničko rješenje vodoopskrbe od strane Malika sa magistralnog cjevovoda izazvalo bi bespotrebno velike troškove te se kao ekonomski najpovoljnije rješenje vodoopskrbe Ponikava pokazalo ono  iz smjera Osojnika, gdje je potrebna izgradnja samo cca 2 km cjevovoda do mjesta Ponikve čime bi se mjesto napajalo vodom iz vodoopskrbnog područja grada Vrbovskog. Na sastanku je postignuta suglasnost oko navedenog prijedloga te je dogovoren posjet naselju sa projektantima.

Jučer je u Ponikvama izvršen obilazak mjesta od strane Nikoline Mamula, direktorice tvrtke Vode Vrbovsko d.o.o., direktora ogulinskog Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Zdravka Paušića, predsjednice MO Mirjane Vignjević i predstavnika projektantsku tvrtke Flum-ing d.o.o. iz Rijeke. Izvršen je pregled terena te će projektanti izraditi projektantsko rješenje kako bi se moglo pristupiti projektnom zadatku i projektiranju te sudjelovanju u dobivanja sredstava iz Državnog proračuna i fondova EU.

Ovom inicijativom po prvi puta su poduzeti konkretni koraci u rješavanju vodoopskrbe naselja Ponikve iako smo već duboko u 21. stoljeću.