Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen Dan darivatelja krvi

Hrvatski Crveni Križ, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, upriličilo je sinoć svečano obilježavanje 65. obljetnice dobrovoljnog darivanja krvi
i Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, u Domu  DPD-a  Sv. Antun u Žegaru.

Pozivu su se odazvali brojni darivatelji krvi, koje je pozdravila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović, istaknuvši da su darivatelji naši heroji, koji svakim darivanjem pokazuju humanost i svoje veliko srce.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Karmela Matić uputila je svima čestitke,  zahvalivši i zaposlenicima i volonterima Crvenog križa,  koji provode akciju darivanja, a naš Ogulinac, dr. Šani Samardžić, voditelj Službe za zdravstvene i socijalne djelatnosti, napomenuo je kako je riječ o ljudima koji spašavaju živote i pokazuju svoju veliku nesebičnost. Gradonačelnik Dalibor Domitrović naglasio je kako oko 550 darivatelja krvi na ogulinskom području nije mali broj, što dovoljno govori o  empatiji prema onima kojima se spašavaju životi, zaključivši “Daruj krv, budi heroj”, što je i pisalo na majicama koje su podijeljene darivateljima.

Valentina Bartolović potom je, uz pomoć gradonačelnika Domitrovića, uručila priznanja jubilarnim darivateljima krvi. Za 50 davanja  nagrađeni su  Bratislav Divković, Ivica Jelenac, Nenad Kostelić, Ivica Kaurić,  Vladeta Milošević i Ivica Brozović.

Za 75 darivanja krvi  priznanja su primili Josip Domitrović i Zdravko Prebežić, a za čak stotinu i više darivanja nagrađeni su Franjo Pribanić, Željko Magdić i Mate Blašković.

Valentina Bartolović zahvalila je gradu Ogulinu na pomoći pri nabavci nagrada za jubilarne darivatelje, te uručila  zahvalnice i onima koji nisu “jubilarci”, a među kojima je sve više žena. Posebne zahvalnice uručene su obitelji Neralić, čiji su brojni članovi darivatelji krvi, te Željku Osvaldiću, Igoru Majetiću  i Miri Brozoviću, za poticanje davalaštva krvi i njihov doprinos  u realizaciji akcija i pomoći Gradskom društvu Crvenog križa Ogulin.