Aktualno OG sada Ogulin

Autor predstavlja autora

Marina Vujčić i Andy Jelčić predstavili su se sinoć ogulinskoj publici u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

Marina Vujčić, književnica, rođena je u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. 2010. godine objavljuje roman “Tuđi život”, a 2014. knjigu drama “Umri ženski” i roman “A onda je Božo krenuo ispočetka” koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost.
Za dramu “Umri ženski” 2014. godine dobila je nagradu Marin Držić, a za dramu “Podmornica” istu nagradu 2017. godine. 2015. godine objavljuje roman “Mogla sam to biti ja”. Iste godine romanom “Susjed” osvaja nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2015., koji objavljuje izdavačka kuća V. B. Z. U koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem 2016. godine objavljuje roman “Otpusno pismo”. Živi i radi u Zagrebu.

Andy Jelčić, književnik, prevoditelj, publicist, rođen je u Ogulinu, studirao je germanistiku i anglistiku u Zagrebu i Münsteru, kao i književnu teoriju u Zagrebu. Danas živi u blizini Zagreba i u Beču.

Od 1988. godine djeluje kao slobodni prevoditelj, pisac i publicist. Djela koja je Jelčić prevodio neka su od najvećih djela sociologije, filozofije i književne teorije njemačkoga govornoga područja. Za prijevod romana „Čovjek bez osobina“ austrijskog pripovjedača, esejista i dramatičara Roberta Musila Jelčić je 2008. godine dobio godišnju hrvatsku nagradu „Iso Velikanović“. 2017. godine dobio je u Austriji Državnu nagradu za prevođenje književnih djela, koja predstavlja najviše priznanje za prevođenje austrijskih književnih djela na strane jezike i prevođenje strane literature na njemački. Autor je dva romana “85.000” i “Godina seobe srca“.

U međusobnom razgovoru, na simpatičan način autori su se predstavili publici, govoreći o svom životu i djelima, te planovima za budućnost.