Aktualno OG sada Ogulin

Čepovi stigli u Čakovec

Nakon posljednje akcije prikupljanja plastičnih čepova na Trgu kod golubice, čepovi su nedavno odvezeni u Čakovec. Predani su Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Tijekom posljednje, treće akcije u organizaciji Udruge Perunika Ogulin prikupljeno je oko 600kg plastičnih čepova. Inače, od 1.siječnja 2017.g. do 27.listopada 2018.g. prikupljena je 1 tona plastičnih čepova.

U akciji prikupljanja plastičnih čepova sudjelovali su profesor Krunoslav Turković i učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin, koji su prihvatili izazov u projektu “Dobrota – polarni san” i tom prigodom prikupili veću količinu plastičnih čepova. Akciji se priključila i ogulinska udruga Radost , Bernarda Jakopač , učenici Osnovne škole I.B. Mažuranić Ogulin, Učenički dom Ogulin, obitelj Bolić, građani grada Ogulina i vijernici Gospe od čudesa Oštarije, Skradnik, Cerovnik i Vojnovac, na poticaj župnika Ante Luketića.

Prijevoz plastičnih čepova do Čakovca osigurali su Grad Ogulin i tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin.
Članovi čakovečke Udruge oboljelih od leukemije i limfoma, u ime oboljelih, zahvalili su svim ljudima velikog srca na uključenju, donaciji i prijevozu čepova. Kako su naši građani i dalje zainteresirani za prikupljanje plastičnih čepova akciju nastavljamo dalje, poručuju članovi Udruge Perunika.