Aktualno Županija

Ne odustaju od zahtjeva za gradnjom zaobilaznice, na ulazu u grad nastala kolona vozila od pet kilometara

Stanovnici Turnja i danas u prosvjednoj šetnji: Ne odustaju od zahtjeva za gradnjom zaobilaznice, na ulazu u grad nastala kolona vozila od pet kilometara

Stanovnici karlovačke gradske četvrti Turanj i ove su nedjelje prosvjednom šetnjom dali do znanja da neće odustati od borbe za sigurniji Turanj.

Točno u 16 sati Turanjčani su izašli na ulicu te od semafora na kojem je poginuo devetgodišnji Marko, do semafora kod osnovne škole Turanj usporili promet na Državnoj cesti D-1 tako da je pred ulazom u grad Karlovac nastala kolona duža od pet kilometara. Za Marka su zapaljene svijeće i još je jednom poslana poruka da je nastavak izgradnje zaoiblaznice oko Turnja jedino prihvatljivo za stanovnike ove gradske četvrti.

Podsjetimo, prošlog je tjedna na ovom dijelu ceste postavljena kamera za nadzor brzine no to je, navode prosvjednici, samo jedan od njihovih zahtjeva i neće odustati dok ne dobiju garanciju i točan datum kad će biti nastavljeni radovi na gradnji zaobilaznice. Također, Turanjčani još čekaju da bude završen elaborat o sigurnosnim mjerama prometa na Turnju.(kaportal.hr)