Stalna služba Općinskog suda ostaje u Ogulinu

Gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja prisustvovali su radnom sastanku koji je jučer održan  u prostorijama Stalne službe Općinskog suda Karlovac u Ogulinu.

Sastanak je sazvao državni tajnik u ministarstvu pravosuđa Kristian  Turkalj,  koji je sudionike sastanka upoznao s aktualnostima u pravosuđu i organizacijom rada sudova, sukladno novom Zakonu o područjima i sjedištima sudova i Zakonu o sudovima koji stupaju na snagu 01.01.2019. godine.

Sastanku su, osim gradskih čelnika, prisustvovali i voditelj sektora pravosudne infrastrukture u ministarstvu pravosuđa Danijel Žutić, predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević, sutkinja suda u Ogulinu Marijanka Cindrić Županić i Boris Grgurić, odvjetnik iz Ogulina.

Državni tajnik je izvijestio nazočne kako je u planu daljnji ostanak Stalne službe suda u Ogulinu, čime se građanima osigurava pravo na pristup sudu u njihovom gradu te se izbjegavaju troškovi povezani s odlaskom na sud izvan Ogulina, kako za stranke tako i za ostale sudionike u sudskim postupcima (suce, službenike, svjedoke, vještake, punomoćnike i dr).

Gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo održanim radnim sastankom kao i zaključcima i planiranim aktivnostima vezanima za ostanak suda u Ogulinu.

 

Facebook Comments