Aktualno Sport

Otkrivamo protiv koga bi Modri sve mogli igrati u 1/16 finala Europske lige

DINAMU ZA POVLAŠTENI ŽDRIJEB TREBA JOŠ SAMO JEDAN JEDINI BOD Otkrivamo protiv koga bi Modri sve mogli igrati u 1/16 finala Europske lige

Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige održat će se 17. prosinca s početkom u 13 sati u Nyonu, Dinamo će se morati strpiti još dugih 38 dana da sazna svog suparnika s kojim će se susresti u borbi za osminu finala 14. i 21. veljače 2019. godine.
Dinamo je uvjerljivo prvi u skupini, samo su još RB Salzburg, Eintracht Franfkurt i Chelsea u početna četiri kola u skupinama Europske lige uspjeli osvojiti maksimalnih 12 bodova. No nije hrvatski prvak još osigurao prvo mjesto u skupini D i povlašten status u ždrijebu.
Ako Fenerbahče u sljedećem kolu dobije Dinamo u Istanbulu pa i Spartak u Trnavi, a Modri izgube i od Anderlechta u Maksimiru, Turci će skupinu završiti kao prvoplasirani. Dakle, Bjeličinoj momčadi je za osiguravanje prve pozicije matematički potreban još jedan bod.

Prvo mjesto u skupini Dinamu donosi određene benefite. U ždrijebu će njegovi mogući suparnici u tom slučaju biti drugoplasirane momčadi iz skupina Europske lige te četiri najlošije trećeplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka.
Ne samo to, prvo mjesto u skupini donosi i povlasticu da se uzvrat šesnaestine finala igra kod kuće. U ždrijebu osmine finala 22. veljače 2019. godine više neće biti povlaštenih momčadi, a utakmice su na rasporedu 7. i 14. ožujka. Dva su kola do kraja skupina u Ligi prvaka i Europskoj ligi, puno je mogućih raspleta, no zanimljivo je vidjeti koga bi Dinamo mogao izvući za suparnika da je ždrijeb šesnaestine finala Europske lige danas. (jutarnji.hr)