Aktualno Županija

Ugašena Turistička zajednica Duge Rese – osniva se područna TZ “Četiri rijeke”, potrebna još samo potvrda Ministarstva turizma

Postojeća Turistička zajednica Duge Rese nedavno je i službeno raspuštena, a potom je održana i osnivačka Skupština nove Područne turističke zajednice koja će službeno imati naziv “Četiri rijeke”.

Osnivačka skupština nove Područne turističke zajednice održana je 24. listopada. Sjedište nove zajednice ostaje na istoj adresi, mijenja se naziv, a formirana je i nova Skupština. U nju je izabrano ukupno 13 članova, od kojih je većina s područja Duge Rese, a svaka od susjednih općina Netretić, Bosiljevo, Barilović i Generalski Stol, koje su nove članice Područne turističke zajednice, imaju po jednog predstavnika – kazao je Ivica Mamić dosadašnji voditelj TZ Duga Resa te pojasnio kako su članovi Skupštine mahom ugostitelji i ljudi iz turističkog sektora, a izabrani su prema ključu visine uplata boravišnih pristojbi, odnosno turističkih članarina. No, kako susjedne općine nisu imale turističke zajednice dobile su po jednog predstavnika, a kasnije će se članovi Skupštine sukladno uplatama promijeniti.

Kompletna dokumentacija o osnutku nove turističke zajednice proslijeđena je Ministarstvu turizma koje treba i formalno pravno potvrditi osnutak i upisati novu Zajednicu u upisnik, što ne bi trebalo potrajati, jer je i ministar turizma Gari Cappelli, prilikom boravka u Dugoj Resi ovog ljeta, pohvalio ideju i napore dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara za osnutak Područne zajednice.

Osnutkom Područne turističke zajednice „Četiri rijeke“ , koja pokriva jednu šestinu Karlovačke županije, cilj nam je na tom području izgraditi turističku destinaciju, umrežavanjem svih kulturnih, prirodnih i povijesnih potencijala. Imamo četiri rijeke i želimo za tri godine postati vidljivi, a za deset godina vodeća turistička destinacija u našoj županiji, naravno uz Rakovicu, Slunj i Plitvice – optimistično je najavio dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Razloga za optimizam u svakom slučaju ima, jer samo na dugoreškom području svake godine je sve više inozemnih turista, ali i tisuće domaćih neodoljivo privlače rijeke Mrežnica, Kupa, Dobra i Korana. Udruživanjem sa susjednim općinama, koje svaka ponaosob imaju svoje potencijale i formiranjem kvalitetne turističke ponude, kako i promocijom različitih znamenitosti, u cilju razvoja destinacijskog turizma na ovom području doista se može učiniti mnogo. (kaportal.hr)