Aktualno Županija

Karla odlazi u povijest, nema više ni direktora – Šegrt zadovoljan, Razvojnu agenciju predaje u debelom plusu

Razvojna agencija Karlovačke županije Karla uskoro odlazi u povijest, a posljednji direktor Viktor Šegrt, koji je na tom mjestu proveo osam godina, zadovoljan je onim što ostavlja: brojnim realiziranim i započetim projektima i 1,9 milijuna kuna na računu.

Iako napominje da Razvojna agencija Karla kao regionalni koordinator nije radila na tržištu, što joj nije bio ni cilj ni svrha, svojim osnivačima – Županiji i ovdašnjim gradovima i općinama – Agencija je osmislila, a mnoge i ostvarila, KAquarium, Susret s rijekom, Kuću Nikole Tesle, Dvorce i utvrde Karlovačke županije, gradnju prometnica, dogradnju vrtića…

– Od ponedjeljka rad preuzima Javna ustanova, svi preduvjeti su odrađeni, suradnja s ravnateljem je na odličnoj razini i vjerujem u dobar rad, povlačenje i apsorpciju europskih sredstava sukladno kohezijskoj politici Europske unije u svrhu razvoja Karlovačke županije, kazao nam je Šegrt, koji će u JU Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije vjerojatno raditi na pripremi projekata.

Karla će, pak, u likvidaciju, a sve njene poslove preuzima Javna ustanova. Ne i sve zaposlenike: primjerice, Mile Sokolić dobio je otkaz, a Marijana Tomičić dala i otišla na mjesto pročelnice u Gradu Karlovcu. (kaportal.hr)