Aktualno Županija

Na odmorištu ukradeno gorivo, u Drežnici drvena građa

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) te jedna prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama.
Noću s 9. na 10. studenoga, na odmorištu autoceste A-1 kod Draganića, nepoznati počinitelj je otuđio pogonsko gorivo iz dva teretna vozila, vlasništvo trgovačkog društva iz Srbije. Materijalna šteta je veća od dvije tisuće kuna.

U razdoblju od 8. do 10. studenoga nepoznati počinitelj je kod mjesta Drežnica, grad Ogulin, iz dvorišta kuće vlasništvo 61-godišnjaka otuđio manju količinu drvene građe. Materijalna šteta je veća od dvije tisuće kuna.

Jučer oko 9.50 sati, na državnoj cesti D-216 u Maljevcu dogodila se prometna nesreća. 67-godišnji državljanin Slovenije upravljao je osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka krećući se prema graničnom prijelazu te je prešao na suprotnu stranu i udario u osobni automobil karlovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak. Prilikom sudara oba vozača su teže ozlijeđeni, dok je jedan putnik lakše ozlijeđen. Protiv 67-godišnjeg državljanina Slovenije nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava. Materijalna šteta je oko 50 000 kuna.
Provedena akcija na alkohol
Noću sa 10. na 11. studenoga, na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 258 vozača, a njih 10 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 54-godišnjaka iz Karlovca, u iznosu od 1,80 g/kg.