Aktualno OG sada Ogulin

Dobre vijesti iz Zavičajnog muzeja

muzej

Zavičajni muzej Ogulin tijekom ove godine bilježi znatan porast broja posjeta. Kako doznajemo od v.d. ravnateljice Ane Krznarić, ogulinski muzej zabilježio je do 1. studenog oko 7500 posjeta.
Ipak, tijekom zimskih mjeseci, uvriježio se običaj da broj posjetitelja opada, pa se veliki trud trenutno u muzeju ulaže u nešto drugačiji vid komunikacije sa javnosti. Tako je tijekom proteklog tjedna na Facebook stranici muzeja pokrenuta rubrika pod nazivom “Utorkom iz arhivske građe” koja donosi zanimljive crtice iz povijesti ogulinskog kraja. Treuntno je u tijeku i izrada nove web stranice muzeja koja bi trebala biti u funkciji od slijedećeg mjeseca.

Osim uobičajene muzejske djelatnosti u Zavičajnom muzeju budućnost vide i u projektima, pa bi tako Frankopanski kaštel uskoro mogao biti bogatiji za Info punkt.
Ukoliko sredstva budu odobrena u Info punkt će biti instalirana višejezična aplikacija, a na taj način će i strani turisti i posjetitelji moći dobiti sve značajne informacije o ogulinskim atrakcijama i znamenitostima. Prijavljen je i projekt uređenja konjušnice koja se nalazi u sklopu kaštela i pod je upravom Zavičajnog muzeja, a u kojoj su do nedavno bile prostorije Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ogulin. Ukoliko sredstava budu odobrena te prostorije prenamijenile bi se koristile za provođenje muzejskih djelatnosti.

Tijekom slijedećeg tjedna započet će i sanacija prizemlja muzeja u kojem se učestalo javlja problem sa vlagom. Naime, putem natječaja od Ministarstva kulture osigurana su sredstva nužna za sanaciju prizemlja koja će trajati dva tjedna. Tijekom tog razdoblja posjetitelji neće moći razgledati Zbirku Domovinskog rata i Spomen sobu poginulim, umrlim i nestalim braniteljima.