Aktualno Županija

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen biciklist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ozalj) i pet prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom.
U razdoblju od 10. do 11. studenog nepoznati počinitelj provalio je u kuću 58-godišnjaka u gradskoj četvrti Gaza u Karlovcu i otuđio nakit i novac. Materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica muškaraca stari 61 i 59 godina, u razdoblju od 9. do 12. studenog, na području Vojnića posjekli i otuđili drva za ogrjev u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, a koja su bila državno vlasništvo. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.

Jučer u 19.25 sati u Rečičkoj ulici u Karlovcu dogodila se prometna nesreća između osobnog automobila i bicikla. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg i s vozačkom dozvolom koja je istekla, upravljala je 35-godišnjakinja te je udarila u bicikl kojim je ispred nje u istom smjeru, uz desni rub kolnika, upravljao 61-godišnjak koji je tom prilikom teško ozlijeđen. Biciklist je bio pod utjecajem alkohola od 0,62 g/kg te na biciklu nije imao svjetla niti je bio označen reflektirajućim prslukom. Protiv vozačice će biti podnesena kaznena prijava, dok će protiv vozača bicikla zbog prometnih prekršaja biti podnesen optužni prijedlog.