Aktualno Sport

AK Klek na Grobniku

Prethodnog vikenda, 10. – 11.11.2018 održana je posljednja utrka prvenstva Formula drivera i to na Grobniku. Prijavljeno je bilo čak rekordnih 260 natjecatelja što je u Hrvatskom automobilizmu apsolutni rekord prijavljenih vozačica i vozača, čak više i od europske utrke u Buzetu. Vrijeme u nedjelju je poslužilo te nas je kiša izbjegla i odvožen je trening i dvije utrke. Ukupni pobjednik Formula driver Haks kupa postao je Edi Kuharić iz AK Opatija motorsport dok je drugo mjesto zauzeo pobjednik iz Ogulina, Marino Poropat AK Istra racing team Pazin.

Čak 9 predstavnika AK Klek je nastupilo u nedjelju na utrci, Nenad Kušić, Sebastijan Jaketič, Sandro Jaketič, Miroslav Ujdenica, Milan Tatalović, Matija Žagar, Ivan Bićanić, Marko Pleše i Zoran Mrvoš. Svi vozači su završili natjecanje te je Marko Pleše ostvario 2. mjesto klase 5 do 2000 kubika i 5 mjesto generalnog poretka Prvenstva Istarske rivijere od ukupno 102 natjecatelja, 1. mjesto klase 2 ostvario je Matija Žagar u Renault Cliu i 21 mjesto generalnog poretka. Klasa 2 – serijska klasa preko 1400 kubika, je ujedno bila i najbrojnija klasa sa 27 natjecatelja te je 8 mjesto iste klase zauzeo Ivan Bićanić, također u Renault Cliu. Sandro Jaketič se plasirao na 1. mjesto Juniora te 3. mjesto klase 5. Sebastijan Jaketič je zauzeo 8. mjesto te Zoran Mrvoš 9. mjesto klase 5 u kojoj je nastupilo 18 vozača. Miroslav Ujdenica, koji vozi serijsku klasu do 1400 kubika sa svojim Suzuki Swiftom je završio na 4. mjestu klase. Premijerni nastup na Formula driveru imala su naša dva vozača, Nenad Kušić i Milan Tatalović koji su uspiješno završili utrku te ovime smo zaključili službenu sezonu natjecanja.

Pripreme za Formula driver Ogulin 2019 su već počele te obzirom na rast popularnosti discipline očekujemo da će i iduća godina biti rekordna na svim utrkama po broju natjecatelja te posjetitelja.(foto:Facebook AKKlek)