Aktualno Županija

Gradi se “inicijalna mreža” ujedinjene oporbe u Karlovcu – dvije građanske inicijative, SDP i Naš Karlovac našli još zajedničkih tema

Nakon što su performansom na vidikovcu kod slapa na Korani ukazali svoje protivljenje gradnji male hidroelektrane od koje bi investitor mogao dobivati milijune, a građani skoro ništa osim rugla na najljepšoj gradskoj šetnici, intenzivira se suradnja oporbe u Karlovcu.

Naime, nezavisna lista Naš Karlovac, SDP, te nezavisne inicijative Za radnički Karlovac i Probudi Karlovac za sutra su najavili novi zajednički medijski istup, ovog puta rezerviran za novinare. Osvrnut će se na aktualne gradske teme, od Generalnog urbanističkog plana za koji smatraju da ga gradska uprava, odnosno HDZ-ova vlast uopće ne poštuje do, kažu nam ujedinjeni oporbenjaci, “ponovnog pokušaja prijedloga obilaznice oko Zvijezde između ulaza u Šumarsku školu i Arboretuma”.

Nadalje, ovu inicijativu zanima i projekt druge faze izgradnje hotela na Korani koju je najavio investitor Nikola Hanžel, kao i plan rušenja drvoreda u Ulici Rakovac. Dakako, tu je i stranačko kadroviranje koje je svoju kulminaciju dobilo unaprijed dogovorenim izborom direktora gradskih poduzeća, odrađenim kroz javne natječaje koji su bili samo formalnost jer se unaprijed znalo koji će HDZ-ovac doći i u koju direktorsku fotelju.

Nakon niza medijskih napisa na lokalnoj razini, oporbu je dodatno na akciju potaknuo i tekst objavljen u Jutarnjem listu u kojem je Karlovac prikazan “prijestolnicom stranačkog kadroviranja”. Već drugi istup ujedinjene oporbe u svega mjesec dana mogao bi značiti tijesnu suradnju i na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u proljeće 2019. godine. (kaportal.hr)