Aktualno Županija

Objavljen popis TOP 500 tvrtki s ostvarenom dobiti u Karlovačkoj županiji – na vrhu HS Produkt, pogledajte cijelu listu…

Financijski portal Firmoteka objavio je listu od 500 tvrtki u Karlovačkoj županiji s najvećom dobiti u prošloj godini. Očekivano, na vrhu liste je HS Produkt koji je u 2017. godini ostvario dobit od skoro 179,2 milijuna kuna dok je drugi Heinken Hrvatska imao nešto više od 68,1 milijun. HS Produkt ima i daleko najviše zaposlenih, 1.662 građana i njihove obitelji žive od posla u karlovačkoj tvornici oružja.

Među Top 10 još su General Electric Hrvatska, Lana Commerce, KIM, Lana Karlovačka tiskara, PPK, dok je na osmom mjestu informatička tvrtka Infinum koja radi u Zagrebu, ali je registrirana u Karlovcu. Među deset su još Semmelrock u Ogulinu i Ceste Karlovac. Zanimljivo, Semmelrock je jedina tvrtka među 10 izvan Karlovca.

Po podacima Firmoteke, u Karlovačkoj županiji aktivno djeluje 2.135 firmi od čega je 1.391 firmi ostvarilo dobit prema godišnjem financijskom izvještaju za 2017 godinu. Znači, od 100 posto tvrtki njih 65,15 posto je poslovalo je s plusom.

– Top 500 firmi s najvećom ostvarenom dobiti zapošljavaju ukupno 11.658 djelatnika a što je udio od 66,48 posto u odnosu na ukupan broj zaposlenih u firmama Karlovačke županije a registriranim kao d.o.o., j.d.o.o. , d.d. i obrtnici u sustavu poreza na dobit. Od ukupnog broja firmi koje su ostvarile dobit u 2017. godini u Karlovačkoj županiji njih 222 ostvarilo je dobit veću od 300.000 kuna, navodi Firmoteka.

Nadalje, 470 je broj firmi čija je neto dobit (dobit nakon plaćanja poreza) u ukupnim prihodima veća od 10 posto, u tom broju ima 140 firmi čiji je udio dobiti veći od 30 posto u odnosu na ukupan broj prihoda.

– Za te poduzetnike doista možemo reći da znaju kako donijeti dobro plaćen posao i/ili držati troškove u razumnim Okvirima. Najjednostavnije je gledanje da tvrtke koje ostvaruju dobit imaju i potencijala dalje napredovati, tj. uvoditi novu opremu i zapošljavati nove djelatnike bez dizanja kredita, ako odluče. Naravno, i postojećima se djelatnicima može povećati plaća ili isplatiti neoporezivi regres u iznosu od 7.500 kn ako je to strategija vlasnika, zaključili su u Firmoteci.

LISTU TOP 500 TVRTKI POGLEDAJTE OVDJE… ILI DOLJE NIŽE…