Aktualno Županija

Reorganizacija u dugoreškim ustanovama donosi iznenađujuće rješenje: Čistoću preuzima HDZ-ovka Josipa Škrtić Pucarević

Projekcija proračuna za 2019. godinu Dugorešanima predviđa više novca, nego li su ga u budžetu imali u aktualnoj godini te će on iznositi nešto više od 38 milijuna kuna, što će, najavljuju iz Grada, biti vidljivo, između ostalog i na reorganizaciji rada u gradskim poduzećima i ustanovama. Nakon što su to uspješno primijenili na Komunalnom poduzeću, gdje je, kako navode, poduzeće reorganizirano te su pokrenuti brojni poslovi i projekti, na red su došle i ostale tvrtke i ustanove u vlasništvu grada.

U tijeku je formiranje zajedničke područne Turističke zajednice “4 rijeke” koja će pokrivati grad Dugu Resu, ali i četiri općine iz sastava nekadašnje Općine Duga Resa: Netretić, Bosiljevo, Barilović i Generalski Stol, odnosno 1/6 područja Karlovačke županije. Uskoro će biti objavljen i natječaj za rukovodeće mjesto TZ-a, a također se najavljuju organizacijski noviteti u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa koje bi trebalo postati, uza sve ostalo, i servis svim udrugama u kulturi i ostalim udrugama civilnog društva koje su na bilo koji način vezane uz rad POU-a. Istovremeno bi se i Športska zajednica reorganizacijski trebala nadograditi na organizacijski i projektni servis svim udrugama u sportu.

– Ukratko, radimo na maksimalnoj sinergiji Grada Duge Rese, Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice “4 rijeke”, Sportske zajednice i Gradske knjižnice, svih udruga, uskoro i Poduzetničkog inkubatora te budućeg Društveno-kulturnog centra – rekao je gradonačelnik Tomislav Boljar.
Značajne reorganizacijske promjene dogodit će se, potvrdio je, i u dugoreškoj Čistoći najavljujući “širenje djelatnosti na sektor pogrebnih usluga uz već poznate novine oko razdvajanja otpada, reciklažnog dvorišta i potencijalne sortirnice”. Doznajemo da će Grad kao osnivač za sve promjene koje želi sprovesti kao pojačanje angažirati novu osobu – Josipu Škrtić Pucarević.
Nekadašnja pravnica u dugoreškom Komunalnom poduzeću, koja je kratko tamo bila i direktorica, pažnju javnosti zaokupila je preuzimanjem karlovačke Čistoće dolaskom na čelo Karlovca Damira Mandića, te se u novoj kadrovskoj križaljci koja je uključivala smjene pet direktora našla na mjestu pročelnice Upravnog odjela za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja Grada Karlovca. (kaportal.hr)