Aktualno OG sada Ogulin

Za općine Plaški i Saborsko 606 tisuća kuna!

Općine Plaški i Saborsko na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije za financiranje poboljšanja socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture dobile su ukupno 606.000 kuna. Natječaj je rezultat sudjelovanja SDSS-a u Vladi Republike Hrvatske, a za cilj ima  razvoj nerazvijenih krajeva u kojima pripadnici nacionalnih manjina imaju više od 5% stanovništva. Na ovom natječaju odobreno je ukupno 80 projekata na području cijele RH.

Općini Plaški odobren je projekt “Pojačano održavanje više dionica nerazvrstanih asfaltnih i makadamskih cesta na području općine Plaški” u iznosu sufinanciranja ministarstva od 350.000 kn,  dok će općina Plaški iz svojih sredstava 300.000 kuna čime će se asfaltirati više dionica asfaltnih i makadamskih cesta na području općine Plaški.

Općina Saborsko prijavila je projekt “Uređenje nerazvrstane ceste u naselju Lička Jasenica” te je odobreno sufinanciranje ministarstva u iznosu 256.000 kn. Valja reći da to nije jedini projekat, jer uz ovaj, te prije ostvareni projekt “Zaželi”, općina Plaški i DVD plašku kandidirala projekt  vatrogasnog doma na mjeru 741, u iznosu od 7.500.000 kuna.