Aktualno Županija

Karlovačka gradska uprava do kraja godine mogla bi zaposliti još 16 službenika – od 155 mjesta po sistematizaciji, sad je popunjeno 125

Karlovačka gradska uprava do kraja godine trebala bi zaposliti još 16 službenika – 12 na neodređeno vrijeme, ostale na određeno.

Proizlazi to iz posljednjih, listopadskih izmjena i dopuna Plana prijma u službu u upravna tijela Grada Karlovca za 2018. godinu, po kojem je i dalje od 155 sistematiziranih popunjeno 125 radnih mjesta na neodređeno vrijeme.

Nije, naravno, niti bilo planirano ove godine tu razliku nadomjestiti, ali više od polovice bi, ako požure – a nekoliko natječaja upravo traje – još mogli. Od ovih 16 koja su Planom predviđena, najviše pet, je u Uredu gradonačelnika, kojem nedostaju četiri službenika i namještenika na neodređeno vrijeme – dva visoke i dva niže stručne spreme, te jedan vježbenik na određeno vrijeme, srednje stručne spreme.

Tri radna mjesta, dva na neodređeno, jedno na na određeno vrijeme, prazna su u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, a po dva u onima za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, za komunalno gospodarstvo, te za razvoj grada i EU fondove, zbog kojeg su izmjene i rađene.

Po jedno upražnjeno radno mjesto je u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i Službi za javnu nabavu, dok preostala tri upravna odjela i Služba za unutarnju reviziju trenutno ne namjeravaju, iako ih ima i u njima, smanjivati razliku između sistematizacijom predviđenih i popunjenih radnih mjesta. Novim preustrojem od ljeta, Grad Karlovac ima 11 upravnih tijela – 9 odjela i dvije službe, što je donijelo novu sistematizaciju radnih mjesta, a onda i plan prijema u službu. (kaportal.hr)