Aktualno OG sada Ogulin

Svijeće za Vukovar zapalili i Ogulinci

U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u obrambenom Domovinskom ratu Hrvatski sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pa će se u danas u Vukovaru održati središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada.

Danas, 18. studenoga, na 27. obljetnicu sloma obrane Vukovara, nakon okupljanja pred vukovarskom bolnicom i prigodnog komemorativnog programa, sudionici obilježavanja, predvođeni hrvatskim braniteljima i članovima obitelji ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenut će u Koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje će najviša državna i ostala brojna izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulima u obrani Vukovara.
Putem Vukovara krenuli su i brojni Ogulinci, a u znak sjećanja na sve žrtvesinoć su i u Ogulinu zapaljene svijeće na Trgu hrvatskih rodoljuba i u gradskom središtu.

Osim Vukovara, valja se sjetiti i Škabrnje, koja je također napadnuta na današnji dan.  Posljednica su  ubijena 84 Hrvata, 26 branitelja i 58 civila, odnosno, svako domaćinstvo u Škabrnji je nakon tog napada bilo zavijeno u crno.