Aktualno OG sada Ogulin

Rješavaju se prometni problemi u gradu

U gradskoj upravi je jučer održana sjednica Vijeća za prevenciju na kojoj je, kako smo pisali,  raspravljano o prometnim problemima na području grada Ogulina i o aktivnostima koje je gradska vlast provela u razdoblju od prošle sjednice.

Jedan od problema je suženje kolnika prometnice između zgrade autobusnog kolodvora i željezničkog kolodvora radi kojeg se na ovom dijelu dva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera teško ili nikako mimoilaze, posebno ako je jedno od njih teretno. Stoga će se postaviti znak „cesta s prednošću prolaza“.

Također doznajemo da je riješen problem prebrze vožnje na raskrižju kod Plodina na način da su postavljene zvučne trake na prilazu raskrižju. Ove trake zvukom upozoravaju vozače da smanje brzinu i do sada su se pokazale učinkovitima.  Raspravljano je i o problemu zaustavljanja vozila kod doma u Lomostu, kod kipa Majke Božje, što predstavlja sigurnosni problem za vozila koja izlaze iz Lomosta i uključuju se u promet na županijskoj cesti, a za što još uvijek nije iznađeno adekvatno rješenje. Na izlazu iz naselja Struga kod policijske postaje postavljeno je ogledalo za vozila koja izlaze iz naselja. Ovo je privremeno rješenje i ne zadovoljava u potpunosti, trajno sigurno rješenje je potpuna rekonstrukcija ovog ulaza.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović  je rekao kako su radovi rekonstrukcije ovog ulaza planirani za iduću 2019. godinu, isto kao i postava zaštitne ograde između igrališta za djecu u gradskom parku i državne ceste koja prolazi pokraj njega.

Nakon što bude dovršena rekonstrukcija ulaza kod Hačka i rekonstrukcija ulaza između pravoslavne crkve i ambulante, naselje Struga će konačno imati dva zadovoljavajuća prometna ulaza čime će se u gradu bitno povećati sigurnost pješaka i vozača.