Aktualno Županija

Sokolić tvrdi da se i dalje krše prava i ruši dignitet županijskih zaposlenika: Ovi, koji popovski dociraju, su obični, jadni hajduci

– Tako se ne radi s ljudima. Koliko jedan politički dužnosnik može biti licemjeran kršćanin ako odluči ljude tjerati s posla, a da to nije nužno, bez da je pokušao išta drugo, da bi sebi i političkim pajdašima kupio skupe automobile? Kakav čovjek moraš biti da natjeraš nekoga da se sruši na poslu ili dobije moždani udar kako bi odgodio otkaz? I onda vodiš 2.500 ljudi u Međugorje? Cinizma, bijede, jada. Ne nadam se velikim zgodicima jer se teško izboriti, ali kad su mi već dali priliku da se borim, ne preostaje mi ništa drugo. Ako netko misli da ću odustati: moja misija je dokazivanje da su ti ljudi, koji popovski dociraju, zapravo obični, jadni hajduci, poručio je Mile Sokolić, bivši zaposlenik Razvojne agencije, govoreći na današnjoj pressici o radnim pravima u Županiji.

Ustvrdio je da se s dolaskom novog župana u županijskim institucijama, ali i šire, provodi politička i profesionalna degradacija zaposlenika javnih institucija, za koje nema racionalnog pojašnjenja, ali ni reakcije institucija.

– Ideolog, demagog i izvršitelj tog neobično malicioznog koncepta rušenja profesionalnog digniteta zaposlenih u županijskim i drugim službama je župan Damir jelić. Od njega, s jedne strane slušamo popovska pojašnjenja, a s druge smo svjedoci hajdučko-nasilničkih metoda prema zaposlenicima županijskih službi kojih se ne bi posramili ni okorjeli mizantropi. Pod krinkom reorganizacije javnih službi, provodi se totalna primitivizacija i profesionalna degradacija na području Karlovca i županije, a vidljivi su elementi političke čistke u službama, izjavio je Sokolić.

Naveo je niz primjera gradskih i županijskih zaposlenika koji su dobili otkaze ili premješteni na druge poslove, spomenuo da se zaposlenici ponižavaju i u drugim gradovima, ne samo Karlovcu, te da niz njih, iako ih je pozvao, nije spremno istupiti s njim u javnost iako ga tapšaju po ramenu i govore: U redu je to, ali nisi bio dovoljno lukav.

– Ja sam blebetalo, ali ne radi se samo o meni. Našli smo se pred zidom gluposti koje nitko od tog čovjeka nije očekivao. Razumijem ljude koji završe na bolovanju jer su zakačili glavom za spušteni strop, pali, srušili kompjutere, ali ne razumijem onoga tko ih natjera na takvo nešto. Svima je jasno, i meni, da su moje šanse da dokažem da su sve to budalaštine jako male. Ali, baš to što svi znaju i vide o čemu je riječ, budi nadu, optimizam i vjeru da treba istrajati. Rezultat je manje važan. Uostalom, Damir Jelić je odavno bitku izgubio, samo će to saznati s malim zakašnjenjem, zaključio je Sokolić.(KAportal)