Aktualno Županija

Grad diže cijenu komunalne naknade, Petračić oštro po HDZ-u: Stagniraju prihodi pa iz naših džepova žele obrstit dodatnih 10 milijuna kuna

Na sljedećoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća koja će biti održana sljedećeg tjedna vijećnici će glasovati, a s obzirom na omjer snaga vjerojatno i izglasati povećanje cijene komunalne naknade. Po tom pitanju oglasila se i Nezavisna lista Naš Karlovac, odnosno njezin predvodnik i gradski vijećnik Davor Petračić.

Zbog velikog interesa javnosti, priopćenje prenosimo u cijelosti…

U utorak 27.studenog biti će održana sjednica Gradskog vijeća gdje će većina u Vijeću HDZ-a i njihovih kooperanata izglasati povećanje komunalne naknade, davanja koje plaćamo svaki mjesec i to za cijelih 25 posto! Tako će iz naših džepova obrstiti daljnjih 10 milijuna kuna na godišnjoj razini i povećati izvorne prihode Grada za 6 posto.

Zone komunalne naknade
Inače, kada se promotri rebalans proračuna koji će biti dakako usvojen na sljedećoj sjednici vidi se stagnacija najbitnijih prihoda Grada kao što su prihodi od poreza koji ne rastu (minimalnih 1-2%) i tako ukazuju na gospodarsku stagnaciju gdje nema novih zapošljavanja niti otvaranja radnih mjesta. Uz stagnaciju najbitnijih prihoda, vidljivo je brutalno “ispadanje iz kolosjeka” u namjeri da se ostvare lagani prihodi kao što su pomoći iz proračuna, EU sredstva, sredstva FZOEU (fonda za zaštitu okoliša) a ti prihodi umanjeni (otpali) su od 85-96% !!!

I gdje će Grad zagrabiti nego u džepove građana, također brutalno – 25% na komunalnoj naknadi, koja je jedan od najbitnijih, odnosno najvećih prihoda Grada Karlovca i povećati će se sa dosadašnjih 36,5 milijuna na budućih 46,3 milijuna…i tako povećati realne prihode (samo 169 milijuna) za 6%. Ono što dodatno zabrinjava je pad prihoda komunalnog doprinosa od 16% što drugim riječima znači pad izgradnje novih objekata što znači opće nazadovanje.

Daje se analiza povećanja troškova života i rada u gradu Karlovcu koja nam slijedi nakon još jedne vehementne odluke vlasti… za varijantne veličine građevina 60,200 i 400 m2 te veličine neizgrađenog građevinskog zemljišta 600,2000 i 4000m2 i to za svaku zonu, po staroj i novoj cijeni…

Ugostitelji i odvjetnici su izjednačeni sa kockarima, informatičare valjda ne trebamo, a male trgovine valjda imaju previše novca – ispada da je takva politika kod ubiranja komunalne naknade. Birači moraju znati pravu istinu! Ne odlučuju vijećnici, nego vijećnici HDZ-a, zaključuju u NL Naš Karlovac. (KAportal)