Aktualno Županija

Odlazak Marijane Tomičić na mjesto pročelnice izazvao lavinu promjena u Gradskom vijeću – stiže novi predsjednik, ali i oba zamjenika

Dolazak Marijane Tomičić na mjesto pročelnice Upravnog odjela za razvoj grada i EU fondove i zbog toga odlazak s mjesta predsjednice Gradskog vijeća donijet će ne samo izbor njenog nasljednika, nego i promjenu na oba dopredsjednička mjesta u karlovačkom predstavničkom tijelu.

Jer, doznaje KAportal, na sjednici Gradskog vijeća u utorak novi predsjednik postat će dosadašnji zamjenik Mario Furač (HDZ), na njegovo zamjeničko mjesto stiže Martina Kostolanji, također HDZ-ovka. Drugog dopredsjednika, iz redova oporbe, Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) zamijenit će stranački mu kolega Filip Jarnević.

Ne dođe li u idućih par dana do kakvog preokreta, čelna mjesta u Gradskom vijeću, u stvari, pripast će “županijskim” ljudima. Furač i Kostolanji su zaposlenici u Karlovačkoj županiji, dok je Jarnević vijećnik Županijske skupštine. Inače, on je, uz Anitu Bolarić, stranačku kolegicu, jedini “dvostruki” vijećnik u sadašnjem mandatu: oboje su i u Gradskom vijeću Karlovca i u Skupštini Karlovačke županije. (KAportal)