Aktualno OG sada Ogulin

Neugodna pitanja za Željka Stipetića

Gost današnje emisije Radio Ogulina “Oči u oči” bio je Željko Stipetić, predsjednik Gradskog vijeća, koji je 16. studenog dao usmenu ostavku i napustio sjednicu. Zašto je to učinio pokušao je objasniti u nekoliko navrata, gotovo kroz cijelu emisiju. Rekao je da je razlog zapošljavanje Srba u SKG-u zbog čega  su se na jednom sastanku sukobili gradonačelnik Dalibor Domitrović i Siniša Ljubojević! Ni on, ni gradonačelnik, za ta zapošljavanja nisu znali, kazao je Stipetić, a taj dan je “pukla” koalicija. Stipetić je  dao ostavku, jer smatra da više nema povjerenja većine vijećnika.  Je li ostavka podnesena zakonito, po Statutu i Poslovniku, kazao je da je, jer je dao ostavku na mjesto predsjednika, ali ne i gradskog vijećnika. Pismenu ostavku dao je naknadno i o njoj više nema rasprave, rekao je.

Ne vidi odgovornost nezavisnih vijećnika  zbog neizglasavanja rebalansa proračuna, jer ima vremena do kraja godine i podržat će ga. To, po njemu, nije prepreka za funkcioniranje gradskih  tvrtki. Odgovornost  za suprotna mišljenja vidi i u medijskom pristupu.

“Na Gradskom vijeću bit ćemo oporba. Sve što je dobro podržat ćemo”-rekao je Stipetić, a povela se i rasprava je li Facebook pravo mjesto za iznošenja komentara,  s obzirom da se mnogi služe lažnim imenima, a upravo Facebook političari koriste za objavu raznih  informacija i priopćenja.

Na pitanje novinarke je li kao zamjenik gradonačelnika u bivšoj HDZ-ovoj vlasti i  kao njihov  koalicijski partner,  imao primjedbi na rad u te četiri godine, te je li bio svjestan problema i što je poduzeo, odgovorio je kako se skreće s teme! Ni na uporno inzistiranje novinarke, konkretan odgovor nije dao, samo je rekao “Nisam imao odgovornosti”.

Slušatelji se se javljali u emisiju  i negodovali zbog njegovih odgovora, uputivši Stipetiću čak i neke neprimjerene riječi. Jedna slušateljica podsjetila ga je, pak,  kako je u SKG-u zaposlena i osoba sa njegove liste, pa je nejasno kako za to nije znao. Jedan slušatelj zamjerio mu je što nije podržao prijedlog za imenovanje trga Petra Stipetića, kod golubice.

“Znao sam za zapošljavanje u SKG-u prije samog zaključivanja ugovora sa djelatnikom koji je bio na mojoj listi”-bio je kontradiktoran Stipetić u odgovoru slušateljici, a jedan mu je čak poručio da nije u stanju voditi ni stado ovaca, a kamo li gradsko vijeće, optuživši ga da je Vučićev “igrač”.

Slušatelji su negodovali i zbog računa za odvoz smeća, a vjerujemo da Stipetiću danas nije baš bilo ugodno slušati primjedbe građana, koji se nisu ustručavali reći što misle. Ni novinarka se vjerojatno nije ugodno osjećala, jer ovakav način komunikacije slušatelja s nekim gostom na radiju do sad nije zabilježen.