Aktualno OG sada Ogulin

U nedjelju otvorenje Adventa u Ogulinu

Ovu nedjelju započnije manifestacija Advent u Ogulinu koja će nam ponuditi brojne zabavne sadržaje za sve generacije. Manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Ogulina. Od direktorice Turističkog ureda  Sonje Drašković doznajemo kako nas ove nedjelje iza 18 sati, nakon završetka mise u Župnoj crkvi Sv. Križa, očekuje svečano paljenje 1. Adventske svijeće. Adventski vijenac bit će postavljen u gradskom parku, na Cesarovcu. Nakon toga na trgu ispred Pučkog učilišta bit će upriličen svečani program otvorenja manifestacije Advent u Ogulinu.
Sonja Drašković kaže da će i sam grad će ove godine biti drugačije osvijetljen, posebno dio oko Frankopanskog kaštela i Ivanine kuće bajke, a rasvjetu će na svečanosti otvorenja upaliti gradonačelnik Domitrović. Svečanost će biti zaokružena odličnom glazbom za koju će biti zadužena  mlada ogulinska grupa Sound source.

Osim klizališta u našem gradu, koje će se održati po prvi put, Ogulince i ove godine očekuje Adventski sajam, koji će raditi i na samom otvorenju, ali i svake subote u vremenu od 10 – 12 sati, kada će biti otvoren i dom Djeda Božićnjaka, u Pučkom otvorenom učilištu.
Glavnina događanja odvijati će se tijekom vikenda, a preko tjedna održavati će će brojne radionice, predstave i koncerti na različitim lokacijama u gradu.

Kao i prošle godine mališani će dočekati Novu godinu u podne na trgu kod golubice, dok će odrasli to učiniti u kasnijem, večernjem terminu uz ogulinske bendove. Najavu brojnih sadržaja pratite iz tjedna u tjedan na OGportalu. Dođite već ovu nedjelju na paljenje prve adventske svijeće i otvorenje manifestacije Advent u Ogulinu.