Aktualno OG sada Ogulin

Obnovljene instalacije na Ruti bajke

Tijekom prošlog tjedna su obnovljene 4 interpretacijske table na Ruti bajke, od njih ukupno 12. Ruta bajke predstavlja kulturno-turistički proizvod u vanjskom prostoru, interpretirajući kulturnu, povijesnu, prirodnu i nematerijalnu baštinu ogulinskog kraja. One osnažuju brend destinacije Ogulin – zavičaj bajke, te svojim dizajnom utječu na imaginaciju likova iz bajki. Tekstualnim dijelom osnažuju karakteristiku lokaliteta povezujući ga s opisima iz zbirke Priče iz davnine dokazujući insprativnu snagu lokaliteta.

Obnovljene su table za koje je obnova bila neophodna, jer su bile uništene pod utjecajima vanjskih faktora, te su tako neke i skroz pukle. Što se tiče lokacija, obnovljene su interpretacijske table koje su bile u najlošijem stanju, nagrizao ih je zub vremena, neke su bile pukle pod nepoznatnim okolnostima, kao ona ispred Frankopanskog kaštela.

Gdje je bilo moguće je dodana rasvjeta, te tako sada svijetli i tabla ispred Frankopanskog kaštela u večernjim satima.
Izmijenje su table: Frankopanski kaštel – Stari grad Ogulin Bjelsko – na stazi prema Kleku,  Baka Mokoš, Vitunjska gradina – Bagan, Jasenak – Stribor.

Projekt je financiran potporom Hrvatske turističke zajednice koja pokriva 80% troška, a 20% troška Turistička zajednica grada Ogulina. Ukupna vrijednost projekta iznosi  30.000 kuna.

U TZ Ogulin se nadaju kako će sljedeće godine biti u mogućnosti nastaviti s obnovom preostalih tabli, jer čine vrijedan turistički sadržaj Ogulina kao zavičaja bajke.