Aktualno OG sada Ogulin

Sastanak bez zaključaka

Na sastanak kojeg je gradonačelnik Dalibor Domitrović organizirao u gradskoj upravi i na kojeg je pozvao predsjednike klubova stranaka čiji vijećnici sudjeluju u radu Gradskog vijeća, te predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća u ostavci i još uvijek aktualnu potpredsjednicu Gradskog vijeća Nikolinu Radulović, odazvali su se samo predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Bojan Prebežić i predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Željko Stipetić.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici HDZ-a i DSS-a. Zbog toga nikakvi zaključci nisu doneseni, niti su postignuti dogovori oko prijedloga za izbor novog predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Nastavak rada Gradskog vijeća organizirat će se, stoga,  sukladno Poslovniku o radu Gradskog vijeća.

U jučeranjem članku u kojem smo pisali o samom početku ovog sastanka, naveli smo kako se sastanku nisu odazvali predstavnici HDZ-a koji su se ispričali, te predstavnici DSS-a za koje je bilo rečeno da se nisu ispričali. Naknadno nam se obratila potpredsjednica Gradskog vijeća Nikolina Radulović, demantirajući tu informaciju i navodeći da se elektronskom poštom ispričala gradonačelniku i obavijestila ga o nedolasku na sastanak. Objašnjenje smo potražili od gradonačelnika Domitrovića koji nam je kazao:

“Točna je tvrdnja da se je potpredsjednica Nikolina Radulović ispričala za nemogućnost dolaska na sastanak putem e maila i to 28.11.2018. u 11:20 min. Isprika je dostavljena na email adresu [email protected]. Potpredsjednica bi trebala znati da je službena email adresa Grada Ogulina [email protected], te da svi službeni dokumenti dostavljeni na službenu adresu prolaze propisanu proceduru tj. dodjeljuje im se klasifikacijska oznaka i urudžbeni broj i takvi se dostavljaju gradonačelniku.

Zbog velikog obima obaveza i čestog izbivanja iz ureda nisam u mogućnosti kontinuirano pratiti e poštu, što se  dogodilo i u ovom slučaju, stoga smatram da je obavijest dostavljena na neprofesionalan način, te za nesuglasice smatram odgovornom jedino potpredsjednicu Gradskog vijeća”- rekao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.