Aktualno OG sada Ogulin

Ah, te kamere

OGportal na svojoj stranici ima ili je imao, ugrađena dva youtube kanala na kojima je bila emitirana u živo slika sa dviju gradskih kamera. Jedna je smještena na Frankopanskoj kuli, a druga na jednom privatnom objektu na jezeru Sabljaci. No, na obje kamere tijekom ove godine, u nekoliko navrata dolazilo je, vjerojatno, do primjene youtube poveznice pa su nam čitatelji u nekoliko navrata javljali da “nema slike”.  Iste probleme takva promjena stvara i službenoj gradskoj stranici, kao što se može vidjeti OVDJE Slično je bilo i prije nekoliko dana kada smo novu poveznicu za kameru na Frankopanskoj kuli uspjeli pronaći, dok kamera na Sabljacima nije uopće radila veći dio studenoga, a ne radi ni danas. Stoga smo uputili pitanje pružateljima ove usluge, tvrtki SkylineTV: ” Početkom godine u Ogulinu su postavljene dvije nove web kamere – jedna na Frankopanskoj kuli, a druga na jezeru Sabljaci, u obiteljskoj vili, dok će treća biti postavljena, kad se stvore uvjeti, ispod Križa, a donirat će ju Skyline TV.
Svjedoci smo da od dvije kupljene kamere radi samo jedna i to problematično, odnosno sa čestim promjenama youtube adrese, o kojima nas nitko ne obavještava, pa i ta jedna kamera koja je integrirana u stranicu OGportala često nije vidljiva. Zanima nas zašto je to tako, kada će proraditi druga web kamera, a kada planirate aktivirati i onu treću koja je, navodno, donacija Skyline TV?

Iz Skyline TV-a , brzo je stigao odgovor u kojem, između ostalog piše:

Tvrtka Absolute d.o.o. iz Zagreba montirala je uspješno prema našem radnom nalogu dvije kamere, kao što znate na Frankopanskoj kuli te ista kamera odmah je puštena u rad. Druga kamera koja je iz izrazitog našega inzistiranja ugrađena je na Jezerskoj vili, isto kao i u gradu kamera na Frankopanskoj kuli sa zvukom (što je i skuplja opcija radi što većega emotivnoga doživljaja). Prilikom postavke kamere na Jezerskoj vili naša tehnička ekipa Absolute d.o.o. nekoliko puta izlazila je na svaki tehnički kvar, od zadnji puta imamo slučaj da nam je čak otuđena naša oprema odnosno router za što smo i sami oštećeni, odnosno netko od tamošnjih gostiju najvijerovatnije opremu sebi prisvojio.
Naša tehnička služba ponovno je izašla na teren i imala ponovno financijski gubitak kako bi zamijenili sve potrebno za neometan rad, stoga kamera na Jezeru Sabljaci ponovno je bila online do nekih dva tjedana (sami uzrok otkloniti ćemo uskoro prilikom ponovnog izlaska na teren).

U vezi  s kamerom na jezeru, zanimalo nas je koliko je privatni objekt koji se iznajmljuje gostima za odmor, dobar izbor za smještaj takve kamere :

Osobno sam bila u gradu Ogulinu nekoliko puta i prema mome dugogodišnjem iskustvu u promociji turizma uživo smatram da Jezerska vila sa svojom kvalitetom i pozicijom može predstavljati grad Ogulin u promociji kao Ambasador Hrvatske uživo sa emitiranjem predivnih prirodnih ljepota prema samom jezeru Sabljaci, kako bi samom time diljem svijeta prikazali sve neotkrivene ljepote što grad Ogulin može ponuditi.

O trećoj kameri, za koju je predviđena lokacija na križu iznad grada, objasnili su nam:

“Što se tiče pozicije kamere koja prikazuje Križ iznad grada Ogulina tvrtka Absolute spremna je u roku od tjedan dana da donira gradu Ogulinu i Karlovačkoj županiji svu potrebnu opremu za emitiranje uživo i bilo bi nam izrazito zadovoljstvo da cijelom svijetu a pogotovu Hrvatskom iseljeništvu omogućiti na ovaj način poveznicu sa svojom domovinom Hrvatskom. ( Nažalost još uvijek nismo dobili potrebne uvijete napajanja za kameru).”

Naravno, informirali smo se i u Gradu te saznali da će se taj dio, koji se odnosi na tehničke uvjete za kameru na križu, rješavati sa prvim danima proljeća.