Mandić prošireni kolegij preselio u Selce – direktori, ravnatelji, pročelnici uz more lakše promišljali o proračunu i planovima

– 2019. godina će biti poprilično izazovna za Gradsku upravu i gradske tvrtke i ustanove. Očekujem od nas da odradimo sve što trebamo i jako se potrudimo da naši sugrađani osjete i razvojni moment i kvalitetu svakodnevnih usluga koje tvrtke pružaju. Cilj je jednostavan: moraju biti na najvišem mogućem nivou i najpovoljnija za naše sugrađane, izjavio je danas u Selcu gradonačelnik Damir Mandić.

Otvorenje Umjetne stijene u Hostelu Karlovac, projekt ove gradske tvrtke i Udruge Osmica, kojim je karlovačko odmaralište obogatilo sadržaje koje nudi gostima, bio je povod za radni izlet gradskih čelnika, direktora i ravnatelja, pročelnika na more.

– Organizirali smo kolegij gradonačelnika, kojem su prisutni svi direktori gradskih tvrtki, ravnatelji naših ustanova i škola te Turistička zajednica. Nama slijedi donošenje proračuna, Grad Karlovac je izašao s prijedlogom proračuna, a sve ove tvrtke i ustanove vežu se na proračun i sada radimo usuglašavanje, da vidimo kako oni u svojim planovima i razvojnim i financijskim za 2019. mogu uskladiti svoje aktivnosti, naći elemente suradnje. Izvori financiranja gradskih tvrtki i ustanova ne smiju biti vezani samo uz proračun, odnosno, usluge koje se naplaćuju, moraju tražiti modele kako financirati svoje aktivnosti, pogotovo razvojne planove iz sredstava koja se mogu pronaći ili će se otvoriti linije EU fondova. Jako je važno imati na umu da gotovo sve naše tvrtke iduće godine ulaze u neke nove aktivnosti – mislim tu na ViK, Čistoću, Zelenilo, Mladost, Toplanu, rekao je Mandić, dodavši da se, osim o proračunu, razgovara i o strategiji pametnog grada te proslavi idućeg Dana grada, odnosno, 440. rođendana Karlovca. (KAportal.hr)

Facebook Comments