Aktualno Županija

Trojica kandidata za direktora Gradske toplane: Iako je poznato tko će to postati, NO odluku, formalno, donosi u ponedjeljak

Novog direktora Gradske toplane Nadzorni odbor ove gradske tvrtke izabrat će između trojice kandidata, doznaje KAportal.

Toliko ih se prijavilo na javni natječaj, svi ispunjavaju tražene uvjete i sve tri prijave su pravovaljane. Nadzorni odbor stoga će, kao što su to u posljednja dva mjeseca činili i nadzorni odbori pet gradskih tvrtki, sa svim kandidatima obaviti razgovore pa donijeti odluku tko će biti direktor iduće četiri godine.

– Nakon pregleda dokumentacije, Nadzorni odbor je donio odluku o pravovaljanosti sve tri pristigle prijave. Razgovori s kandidatima bit će obavljeni u ponedjeljak 3.prosinca, nakon čega će NO donijeti odluku o novom direktoru/ici društva, odgovorili su nam na upit iz Gradske toplane.

Navodno je, uz Nikolu Badovinca, koji se na natječaje u gradskim tvrtkama javlja iz protesta i Hrvoja Klobučara, sadašnjeg v.d. direktora za kojeg se priča da će na direktorsko mjesto, treći kandidat višegodišnji zaposlenik Gradske toplane. Ako je točno, ponovila bi se tako situacija iz Čistoće, gdje su također bila trojica kandidata – Nikola Rogoz, za kojeg se znalo da će biti direktor, Badovinac i zaposlenik te gradske tvrtke. Od preostalih tvrtki u kojima su nedavno mijenjani direktori, još je samo u Mladosti bilo troje kandidata, dok su se na natječaje u Zelenilu, Vodovodu i kanalizaciji, te Inkasatoru javili samo Badovinac i oni za koje se pričalo – i svaki put se pokazalo točnim – prije objavljivanja natječaja da će postati direktori. (kaportal.hr)