Aktualno Županija

Država iznajmljuje poslovne prostore na atraktivnim lokacijama u četiri hrvatska grada – pogledajte gdje se nalaze u Karlovcu

Državne nekretnine objavile su natječaj za zakup ukupno 21 poslovnog prostora u vlasništvu Republike Hrvatske, u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Karlovcu. Natječaj je objavljen danas i otvoren je do 20. prosinca ove godine.

Kako je priopćeno iz Državnih nekretnina, riječ je o poslovnim prostorima na atraktivnim lokacijama uglavnom u centru grada. U Zagrebu, na primjer, nalaze se u Palmotićevoj, Petrinjskoj i Tomićevoj ulici dok se, što se Karlovca tiče, radi o dva poslovna prostora. Jedan je u Banjavčićevoj ulici, a drugi u Preradovićevoj ulici. Poslovni prostor u Preradovićevoj površine je 60 četvornih metara i pogodan je za ugostiteljstvo, trgovine, uredski prostori, servisi i zanatske djelatnosti, proizvodno obrtništvo. Istu namjenu može imati i prostor u Banjavčićevoj koji je ipak znatno manji. Radi se o poslovnom prostoru koji ima tek 12 četvronih metara pa će i cijena najamnine biti prilično niska, naravno ako se na natječaju nađe najmoprimac.

– Raspisivanjem ovog natječaja, 5. Javnog poziva za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u ovoj godini, nastavlja se s kontinuiranom aktivnošću koju provode zajedno Ministarstvo državne imovine i Državne nekretnine d.o.o., a to je stavljanje u funkciju praznih poslovnih prostora. Time se, ističu Državne nekretnine, postižu prije svega pozitivni financijski efekti (punjenje državnog proračuna), ali i poticanje trgovine, ugostiteljstva i ostalih djelatnosti te uređenje i vraćanje života određenim dijelovima grada, izvijestili su iz Državnih nekretnina. (kaportal.hr)